מתכון לטראפס שוקולד אספרסו
חומרים:
120 מ"ל שמנת מתוקה
1 כפית אבקת אספרסו
10 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
1 כפית תמצית וניל
20 גרם אבקת קקאו כהה
אופן ההכנה:
מניחים את השוקולד בקערה חסינת חום בסיר קטן מערבבים במטרפה שמנת מתוקה ואספרסו. מחממים את התערובת על אש גבוה עד לסף רתיחה.
מוזגים את השמנת החמה על השוקולד ולא מערבבים בכלל למשך דקה.
אחרי דקה, מוסיפים את הוניל והחמאה ומערבבים בעדינות בעזרת מרית.
מניחים לתערובת להתקרר כ-3-4 שעות בטמפרטורת החדר עד שהשוקולד מתקשה.
כשהתערובות יציבה, קורצים בעזרת כפית גושים ומכדררים כדורים בקוטר 3 ס"מ.
מגלגלים באבקת קקאו ומגישים.